Head werd in 1950 opgericht in Maltimore, maryland (USA) door luchtvaart engineer Howard Head. Na een skivakantie waarin hij verbaast stond hoe ski’s nog van hout werden gemaakt. Door zijn werk in de luchtvaart vond hij dat ski’s van dezelfde materialen gemaakt moesten worden. Na 2 jaar lang ski’s gehad te hebben die constant breken had Howard Head ski’s gemaakt die niet alleen langer goed bleven. Maar ook nog eens veel makkelijk te gebruiken waren in de bochten.

In de late jaren 1960 kwam Head met een tennis afdeling, dit deden ze omdat Howard Head een manier had gevonden om tennisrackets sterker te maken. Dit gebeurde door middel van een aluminium tennisframe. Dit idee werd een razend succes en werd geïntroduceerd tijdens de US open van 1969. Hierna begon Head met het sponsoren  van tennisspelers. Arthur Ashe, hij won Wimbledon in 1975 door de grote favoriet Jimmy Connors te verslaan.

In 1997 was Head de eerste die een titanium en grafieten tennisracket op de  markt bracht. Head maakt tegenwoordig naast tennisrackets ook: tennisballen – tennissnaren – tennisschoenen – tennisdempers – tenniskleding  maar ook andere producten als ski’s, fietsen, fitnessproducten en horloges.

In 2012 bewees Head succesvol te zijn. Dat jaar won Novak Djokovic de Australian open, Maria Sharapova won Roland Garros en Andy Murray won de US open.

Head Tennis

Van hoog naar laag sorteren

Producten 1-16 van 53

per pagina
  1. NIEUW
  2. NIEUW
Van hoog naar laag sorteren

Producten 1-16 van 53

per pagina
* Incl. BTW