Babolat Tennis

Voor bestellingen boven de € 50 ontvang je een gratis grip

Producten 1-15 van 121

per pagina
Van hoog naar laag sorteren
 1. Babolat RPM Power 1.30 200 Meter
  De Babolat RPM Power 1.30 is de nieuwste versie van de polyester tennissnaren van Babolat. Deze... Lees verder
  € 199,95
  € 179,95
  incl. BTW
   Gratis verzending
 2. Babolat RPM Power 1.25 200 Meter
  De Babolat RPM Power 1.25 is de nieuwste versie van de polyester tennissnaren van Babolat. Deze... Lees verder
  € 199,95
  € 179,95
  incl. BTW
   Gratis verzending
 3. Babolat RPM Blast Rough 1.30 12 Meter Rood
  De Babolat RPM Blast 1.30 Rood is een polyester tennissnaar van Babolat gebasseerd op de meest... Lees verder
  € 24,95
  € 18,95
  incl. BTW
 4. Babolat RPM Blast Rough 1.30 12 Meter Geel
  De Babolat RPM Blast 1.30 Geel is een polyester tennissnaar van Babolat gebasseerd op de meest... Lees verder
  € 24,95
  € 18,95
  incl. BTW
 5. Babolat RPM Blast 1.25 12 Meter
  De Babolat RPM Blast is een tennissnaar die veel wordt gebruikt door de betere speler die opzoek is... Lees verder
  € 22,95
  € 14,95
  incl. BTW
 6. Babolat RPM Blast 1.30 12 Meter
  De Babolat RPM Blast 1.30 is een tennissnaar die veel wordt gebruikt door de betere speler die... Lees verder
  € 22,95
  € 14,95
  incl. BTW
 7. Babolat Pure Strike Lite
  De Babolat Pure Strike Lite is het tennisracket van Babolat dat bedoeld is een grote groep spelers... Lees verder
  € 199,95
  Vanaf € 179,95
  incl. BTW
   Gratis verzending
 8. Babolat Pure Strike Tour
  Bestel hier de Babolat Pure Strike Tour als pre-order.  De Babolat Pure Strike Tour is het... Lees verder
  € 229,95
  Vanaf € 199,95
  incl. BTW
   Gratis verzending
 9. Babolat Pure Strike 18/20 2017
  De Babolat Pure Strike 18x20 is het tennisracket van Babolat dat bedoeld is een grote groep spelers... Lees verder
  € 229,95
  Vanaf € 144,95
  incl. BTW
   Gratis verzending
 10. Babolat Pure Strike Team 2017
  De Babolat Pure Strike Team is het tennisracket van Babolat dat bedoeld is een grote groep spelers... Lees verder
  € 209,95
  Vanaf € 138,95
  incl. BTW
   Gratis verzending
 11. Babolat Rugzak Team Maxi
  Hier kunt u de Babolat Rugzak Team Maxi bestellen. Deze comfortabele rugzak biedt voldoende ruimte... Lees verder
  € 89,95
  € 69,95
  incl. BTW
   Gratis verzending
 12. Babolat Rugzak Junior Club - Oranje
  Hier kunt u de Babolat Rugzak Junior Club - Oranje bestellen. Deze compacte rugzak in een oranje... Lees verder
  € 19,95
  € 15,95
  incl. BTW
 13. Babolat Pulsion Clay JR
  De Babolat Pulsion Clay Junior is een tennisschoen van Babolat gemaakt voor de jeugd tennisser die... Lees verder
  € 49,95
  Vanaf € 39,95
  incl. BTW
 14. Babolat Pulsion All Court JR
  De Babolat Pulsion Allcourt Junior is een tennisschoen van Babolat gemaakt voor de jeugd tennisser... Lees verder
  € 49,95
  Vanaf € 39,95
  incl. BTW
 15. Babolat Propulse Clay Heren Geel/Zwart
  De Babolat Propulse Blast Clay heren is een tennischoen van Babolat. BabolatMaakt al jaren... Lees verder
  € 109,95
  Vanaf € 64,95
  incl. BTW
   Gratis verzending

Producten 1-15 van 121

per pagina
Van hoog naar laag sorteren

Babolat is een van de oudste tennismerken met een rijke historie. Inmiddels is het uitgegroeid tot een van de marktleiders in de tenniswereld. Iedereen kent Babolat van hun uitstekende kwaliteit tennisrackets, maar wist je dat Babolat oorspronkelijk een tennissnaren merk was?

In 1875 ontwierp Piere Babolat de eerste tennissnaren gemaakt van natuurlijke darm. In 1994 begon Babolat ook met het produceren van tennisrackets, tennisdempers, tennisballen, tennistassen, tenniskleding, bespanmachines en natuurlijk nog steeds hun tennissnaren. Babolat is zeer succesvol in al deze categorieën. Zo hebben ze bij de tennisrackets de Babolat Pure Aero, Babolat Pure Drive en Babolat Pure Strike die het enorm goed doen in de tennismarkt. Ook bij snaren zijn ze enorm succesvol met bijvoorbeeld de Babolat RPM blast, Babolat RPM blast rough, Babolat SG Spiraltek, en natuurlijk de darm tennissnaren genaamd Babolat VS Touch, Babolat VS Team en Babolat Tonic+. De Babolat bespanmachines zijn wereldwijd erg bekend en beroemd. De machines werken makkelijk en zorgen ervoor dat de bespanner sneller en efficiënter kan werken. Hieronder vind je de belangrijke jaren in de geschiedenis van het Franse tennismerk Babolat.

1875: Dit jaar werd de eerste tennissnaar door Babolat gecreëerd, gemaakt van natuurlijke darm.

1925: Werd de VS kwaliteit geïntroduceerd. Dit werd bedacht door Albert Babolat. Sinds dien is de VS darm de meeste gebruikte darmsnaar wereldwijd. En bijna 100 jaar na het creëren bestaat deze snaar dus nog steeds.

1955: Kwam de Elascord op de markt. Dit was de eerst synthetische tennissnaar van Babolat.

1958: Babolat kwam met Babol. Dit was een product dat de duurzaamheid van de natuurlijke darm moest verbeteren. Het was een smeersel of spray die op de natuurlijke darmsnaren aangebracht kon worden. Dit was zo succesvol dat een korte tijd daarna Babolat dit product verwerkte in hun snaren en daardoor een standaard duurzame darmsnaar hadden.

1968: Arthur Ashe en VS. In dit jaar wist Arthur Ashe als eerste afro-amerikaan Wimbledon te winnen ondanks hij officieel nog een amateur tennisser was.

1980: Introductie van de dubbele ‘’Babolat” lijn. De 2 strepen onderin het racketblad waardoor iedereen kon zien welke tennisspelers er met Babolat snaren speelde.

1981: In dit jaar werd de eerste elektrische bespanmachine gecreëerd. Deze was genaamd de Exclusive. 1981 was ook het jaar dat Babolat met een competition department kwam. Dit waren mensen die het hele jaar lang met hun tennisspelers mee reisde en daar voor hun tennisrackets zorgen. Tot een speler merkte dat er 3 gram verschil zat in 2 ‘’dezelfde’’ rackets.

1982: Toen werd de elastocross gelanceerd. Dit is wat we nu kennen als string savers. Kleine plastic stukjes die een speler tussen de snaren stopt. Hierdoor is de tennissnaar duurzamer en dit werd een ding dat veel profspelers gingen gebruiken om zich bijvoorbeeld extra te concentreren en werd later een echt cult item.

1983: Yannick Noah won dit jaar als Franse speler de French Open (Rolland Garros) en was daarmee de eerste fransman die dit voor elkaar kreeg. Hij bleef loyaal aan de VS darmsnaar tijdens zijn hele tenniscarrière.

1986: Dit jaar kwam Babolat met de multifilament tennissnaren zoals we die nu nog kennen. Dit werd een enorme hit zeker omdat de prijs simpelweg goedkoper was dan die van darm tennissnaren.

1990: Pete Sampras is de enige speler die 7 keer het gras tennistoernooi van Wimbledon wist te winnen allemaal met Babolat VS snaren.

1992: de Racket Diagnostic Center werd geproduceerd. Dit is een machine die binnen 2 minuten een compleet beeld kan geven van een racket, het meet dingen zoals gewicht, balanspunt, swingweight en stijfheid van een tennisframe op.

1994: Het was eindelijk zo ver. Na jaren lang alleen op tennissnaren focussen nam Babolat een grote gok en begon het een range van tennisrackets. Carlos Moya was de eerste die met dit racket ging spelen en won hier vele tennistoernooien mee.

1995: we maken even een uitstapje. Babolat lanceert een Babolat Badminton lijn.

1998: Carlos Moya wint als eerste Babolat speler het Grandslam toernooi van Parijs, Roland Garros.

1999: Babolat introduceert het Woofer systeem. Dit was de eerste dynamische technologie in een Babolat tennisracket en liet snaar en racket beter samenwerken tijdens het racket van de tennisbal.

2000: er kwam een nieuwe bespanmachine op de markt. De Babolat Sensor. Nog steeds een veel gebruikte bespanmachine en alle bespanspecialisten zijn nog steeds groot fan van dit apparaat.

2001: Dit jaar kwam Babolat voor het eerst met een reeks tennisballen.

2003: Babolat gaat samenwerken met bandenmerk Michelin en produceren samen een tennisschoen. Ook werd in 2003 het Aero concept gelanceerd met als eerste speler Rafael Nadal.

2012: Babolat komt met het Babolat Play concept. Dit was een high-tech tennisracket die alles kon meten. Service snelheid. Waar op het racketblad je raakpunt zit, hoeveel topspin en slice je speelt tijdens je tenniswedstrijd.

2018: Nadal blijkt een levende legende te zijn nadat hij voor de 11e keer Roland Garros weet te winnen.

Babolat is al jaren lang sponsor van een van de grootste tennistoernooien van de wereld. Het Grand Slam toernooi van Parijs, Roland Garros. Tijdens dit toernooi wordt er met Babolat tennisballen gebruikt en de bespanservice wordt verzorgt door Babolat. Tijdens dit toernooi worden er ruim 5000 tennisrackets bespannen. Daarnaast verzorgt Babolat ook de bespanservice op kleinere toernooien zoals het ATP toernooi van Geneve en het tennistoernooi in Rosmalen. Op deze toernooien heeft onze tennismedewerker bespannen. Een van de meest gebruikte tennissnaren op de toer is de Natuurlijke darm van Babolat.

Naast het sponsoren van deze tennistoernooien sponsort Babolat ook veel spelers. Met als misschien wel meest bekende Rafael Nadal hij speelt met de Babolat Pure Aero en als snaar met de Babolat RPM blast 1.35 mm. Naast Nadal worden ook spelers als Dominic Thiem, Jack Sock en Fabio Fogninni. Thiem speelt met de Babolat Pure Strike met Babolat darm in de lengte en de Babolat RPM blast rough in de breedte. En Fabio Fogninni speelt met Babolat RPM blast.

Ook in Nederland is Babolat actief. Zo sponsoren ze bijvoorbeeld Tennisschool Amjoy tennis. Gelegen bij David Lloyd in Eindhoven

* Incl. BTW